preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slakovci

Login
e-DNEVNIK POVEZNICA

Kratke upute vezane za    e-Dnevnik

 

 

 

RASPORED ZVONJENJA

 

Školska knjižnica

   

  UTORAK           9oo - 14oo

  SRIJEDA            93o - 143o

   PETAK             930 - 1430

Kalendar
« Prosinac 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

Tisak i vijesti
BUG VIJESTI
02.12.2020. 19:28
U Hrvatskoj prvi puta automobil plaćen bitcoinom
Ford Focus kupljen za bitcoine u zagrebačkom salonu tvrtke Karić automobili naplaćen je pomoću rješenja Billy fiskalnih blagajni i platforme za kripto-plaćanje GoCrypto

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 2. 2012.

Ukupno: 87661
Ovaj mjesec: 199
Ovaj tjedan: 229
Danas: 62

E-mail SERVISI

              

            

  

Google prevoditelj

       

Prometna učilica

 

Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Kako se ponašati u virtualnim učionicama?
Autor: Ines Smolčić, 15. 3. 2020.

Slijedom proglašenja epidemije bolesti COVID-19 na razini cijele RH, u ponedjeljak 16. ožujka 2020. godine, započinje provedba nastave na daljinu. Nastava na daljinu, između ostalog, podrazumijeva prisutnost učenika u virtualnim učionicama. O pravilima ponašanja i dužnostima učenika u virtualnim učionicama, pročtajte u nastavku.


U ponedjeljak i utorak, 16. i 17. ožujka 2020., započinje testna faza virtualnih učionca. Za to vrijeme, nastava se neće organizirati u virtualnim učionicama nego će ju učenici "pohađati" gledajući njima prilagođen program na Sportskoj televiziji.

U srijedu, 18. ožujka 2020. godine učenici pohađaju nastavu u virtualnim učionicama. S obzirom da se većina učenika prvi puta susreće s virtualnim učionicama, veoma je važno biti upoznat s pravilima ponašanja i dužnostima u istima. 

Što, kako i kada trebamo raditi u virtualnoj učionici?

Učenici u virtualnoj učionici proučavaju postavljene materijale postavljene te aktivno rješavaju zadatke. U virtualnim učionicama se ne preporuča korištenje interaktivne videokonferencije u stvarnom vremenu zato što bi došlo do preopterećenja sustava. Dakle, preporuča se korištenje unaprijed snimljenih video lekcija koje su pohranjene na nekom od globalnih servisa kao što je You Tube.

Od srijede (18.3.2020.) pa na dalje razrednici će vam u virtualnim učionicama davati raspored i obavijesti, a predmetni učitelji dijelit će vam aktivnosti i zadatke. Osim trenutnih zadataka, učitelji mogu zadavati domaće zadaće, ali vas neće brojčano vrednovati (nema ocjenjivanja). Poveznice (linkove) na virtualne učionice  dobit će te u nedjelju (15.3.2020.).

Svi učenici jednog razreda zadatke ne moraju rješavati u isto vrijeme. Naime, može se dogoditi da imate poteškoća s internetom ili pak da je u vašoj obitelji nemoguće rješiti zadatak u određeno vrijeme zato što dijelite uređaj s braćom i sestrama.  Dakle, bilo kada u tijeku dana prihvatljivo je da odradite svoje obaveze.

Koje su naše dužnosti u virtualnim učionicama?

Vaše dužnosti u virtualnim učionicama su aktivno izvršavanje zadataka koje su vam učitelji zadali. Iako tijekom trajanja nastave na daljinu neće biti prisutno vrednovanje naučenog (brojčano ocjenjivanje), učitelji će koristiti druge oblike vrednovanja: vrednovanje za učenje i vrednovanje kao učenje. To znači da će te kontinuirano dobivati povratne informacije o vlastitom radu i napretku. 

Kako se moramo ponašati u virtualnoj učionici?

Pravila ponašanja u virtualnim učionicama identična su pravilima ponašanja u realnim učionicama. Najkraće rečeno, morate se ponašati primjereno. To znači da morate paziti kako komunicirate jedni s drugima, ali i kako komunicirate s učiteljima.

Možemo li snositi posljedice za neprimjerene oblike ponašanja?

Da, možete. 

Što ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu?

Prisutnost učenika u virtualnim razredima pratit će razrednici i predmetni učitelji putem njihove aktivnosti u virtualnim razredima. Ukoliko učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, svoj izostanak treba opravdati razredniku. 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju