preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slakovci

Login
e-DNEVNIK POVEZNICA

Kratke upute vezane za    e-Dnevnik

 

RASPORED ZVONJENJA

 

Školska knjižnica

   

  UTORAK           83o - 14oo

  SRIJEDA            10oo - 143o

   PETAK             915 - 1415

Kalendar
« Svibanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

 

Tisak i vijesti
BUG VIJESTI
24.05.2018. 06:00
Vivo Apex uskoro više neće biti samo koncept
Krajem veljače 2018. godine Vivo je predstavio konceptualni mobitel bez rubova oko zaslona i skočnom kamerom - Apex koji neće još dugo biti samo koncept

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 2. 2012.

Ukupno: 55608
Ovaj mjesec: 1073
Ovaj tjedan: 126
Danas: 22

E-mail SERVISI

              

            

  

Google prevoditelj

       

Prometna učilica

 

 

DRAGI UČENICI I POŠTOVANI RODITELJI

Na našim školskim stranicama možete pogledati pedagoški kutak i pronaći nešto za sebe.

U ovom prostoru pokušati ću odgovoriti na nedoumice vašeg odrastanja, poteškoće i probleme iz svakodnevnog školskog života. Između mnogobrojnih poslova koje obavlja školski pedagog moj rad obuhvaća:

savjetodavni rad s učenicima, neposredan pedagoški rad, rad na odgojno obrazovnoj prevenciji od ovisnosti, tematska predavanja za roditelje i učenike, pedagoške radionice, akcijska istraživanja i niz ostalih poslova u cilju unapređenja odgojno obrazovnoga procesa.U nadi što uspješnije suradnje možete postavljati pitanja, davati ideje i prijedloge na moj e-mail:

kristina.kulic@outlook.com

vijesti
Računalne igrice - oprez u svakodnevnom životu
Kristina Kulić / datum: 20. 3. 2018. 20:28

U kombiniranom razrednom odjelu 1. i 3. razreda razgovarali smo o provođenju slobodnog vremena te o računalnim igricama i opasnostima s kojima se susrećemo u online svijetu. Učenici su nakon radionice trebali prepoznati važnost opreza u svakodnevnom životu, prepoznati učinak računalnih igrica na (slobodno) vrijeme učenika te osvijestiti kako se može kvalitetno provoditi slobodno vrijeme. 

Razgovarali smo o tome koje medije učenici koriste u slobodno vrijeme te su post-it papirićima morali iskazati uz koje medije provode najviše slobodnog vremena. 

Učenici trebaju uočiti vlastitu odgovornost za svoj odabir korištenja slobodnog vremena, ali i ulogu odraslih koji im trebaju pružiti potporu i alternativu sjedenju ispred ekrana.

Zatim smo crtali kako provodimo naše slobodno vrijeme te smo radove prezentirali i odlučivali je li to izvrstan način provođenja slobodnog vremena ili možemo još bolje...

Evo što su učenici crtali...


[OPŠIRNIJE]Kako pozitivno misliti?
Kristina Kulić / datum: 11. 2. 2018. 15:46

Na satu razrednika u 7. razredu razgovarali smo o tome kako pozitivno misliti. Kroz prepoznavanje naših pozitivnih osobina raspravljali smo o situacijama kroz koje su nas te pozitivne osobine provele. Kako bi pozitivno mislili i poboljšali sliku o sebi te ojačali grupnu povezanost pisali smo jedni drugima ohrabrenja i pozitivne poruke. 


[OPŠIRNIJE]Pozitivne životne vrijednosti
Kristina Kulić / datum: 29. 11. 2017. 07:48

U 6. razredu smo imali radionicu na temu: Pozitivne životn vrijednosti. 

Cilj radionice je bio definirati pozitivne životne vrijednosti i postupati sukladno njima. Ishodi učenja su: usporediti posljedice i utjecaje iz okoline vezano za društveno neprihvatljiva ponašanja, postupati sukladno pozitivnim vrijednostima, kontrolirati ljutnju, poštivati autoritet. 

Radionicu smo započeli u veselom tonu s pjesmom Put ka sreći, a s njom smo i završili imitirajući orkestar. Kroz rad su učenici govorili o životnim vrijednostima, prioritetima u osobnom životu, školi i društvenom okruženju te su zaključili što dovodi do pojave društveno neprihvatljivog ponašanja te istaknuli važnost osobnog stava i odabira,tj. donošenja odluka o ispravnom postupanju. Na kraju smo izradili zajednički plakat s vrijednostima 6. razreda. 


[OPŠIRNIJE]Dječja prava - razredni letak u 4. razredu
Kristina Kulić / datum: 20. 11. 2017. 19:11

Kako bismo obilježili Dan dječjih prava u 4. razredu smo imali pedagošku radionicu kojoj je cilj bio razvijati svijest o sebi i svojim pravima te vježbati uočavanje povezanosti određenog prava i obaveze. Kako bi zabilježili ono o čemu smo razgovarali napravili smo razredni letak koji sadrži nama najvažnija dječja prava. Klikom na fotografiju pogledajte kako smo bili kreativni :)


[OPŠIRNIJE]RSS


preskoči na navigaciju