preskoči na sadržaj

Osnovna škola Slakovci

Login
 

 

 

 

Sigurnost na internetu

 

Dokumenti za prikaz
Dokumenti za prikaz
Brojač posjeta
Ispis statistike od 2. 2. 2012.

Ukupno: 138720
Ovaj mjesec: 154
Ovaj tjedan: 239
Danas: 15
Vijesti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Jedan recept iz Tirola
Autor: Kristina Kulić, 7. 12. 2016.

      Učenici sedmog razreda zajedno s učiteljicom iz njemačkog jezika Natašom Horvat pokušali su ispeći jedan recept iz Tirola naslovljenim "Bauernjause". Bauernjause je austrijski naziv za međuobrok (Jause - južina odnosno kod nas poznato kao užina) koji se u austrijskim područjima jede između 9 i 15 sati. Štoviše, čak se i u restoranima takvo što nudi upravo pod tim nazivom. Sama riječ Bauern govori nam da je to seljačko jelo (krumpir, jaje, luk i šunka narezana na kockice), a obično se takva austrijska užina sastoji od slano-pikatnog jela. U Austriji ima više takvih "Jauzni", no sedmaši su se odlučili za slano-pikantnu varijantu te "zamezili" između školskih obveza i kućnog ručka. Kako su se snašli u kuhinji, prilažemo vam fotografske dokaze kao i recept ako ćete i Vi htjeti okusiti tradicijski austrijski međuobrok. Guten Appetit! :) 






[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju